Інноваційний розвиток гастрономічного туризму Київщини: досвід Німеччини - Антоненко, Ірина Ярославівна; Мельник, Ірина Леонідівна; Журба, Юлія Романівна (My University, 2024)
Підкреслено важливість розвитку гастрономічного туризму в Київській області як стратегічного напряму у розбудові економіки регіону, що має потенціал завдяки різноманіттю автентичних кулінарних традицій, фермерських господарств, ресторанів традиційної та сучасної кухні, гастрономічних фестивалів, які можуть зацікавити туристів як з України, так і з-за кордону. Попри наявні ресурси та переваги, значна частина цього потенціалу ще не отримала достатнього маркетингового просування. Проаналізовано досвід Німеччини та визначено успішні заходи та проєкти, що можуть бути реалізовані для розвитку гастрономічного туризму на Київщині. Окреслено заходи, які сприятимуть популяризації гастрономічних традицій та інтеграції регіону у внутрішній та міжнародний туристичний ринок, визначено перспективи подальшого розвитку, а також можливі виклики на шляху до реалізації потенціалу гастрономічного туризму в Київській області. The importance of the development of gastronomic tourism in the Kyiv region as a strategic direction in the development of the economy of the region, which has potential due to the variety of authentic culinary traditions, farms, restaurants of traditional and modern cuisine, gastronomic festivals, which can interest tourists from Ukraine and abroad, is emphasized. Despite the available resources and advantages, a large part of this potential has not yet received sufficient marketing promotion. The experience of Germany was analyzed and successful measures and projects that could be implemented for the development of gastronomic tourism in the Kyiv region were identified. Measures that will contribute to the popularization of gastronomic traditions and the integration of the region into the domestic and international tourist market are outlined, the prospects for further development are determined, as well as possible challenges on the way to realizing the potential of gastronomic tourism in the Kyiv region.
Keywords: туристичний потенціал; туристична привабливість регіону; кафедра туристичного та готельного бізнесу; Germany; gastronomic tourism; tourist attractiveness of the region; tourist attractiveness of the region; tourist attractiveness of the region; tourist attractiveness of the region