Безперервний спосіб приготування рідких опар з використанням стисненого повітря і води під тиском - Чепелюк, Олена Олександрівна; Чепелюк, Олександр Миколайович; Цвєткова, В. А. (My University, 2011)
На підприємствах хлібопекарської промисловості для покращення якості продукції доцільно використовувати двофазний метод тістоприготування з використанням рідких опар. Більш ефективним є безперервний спосіб приготування опари і тіста. Перспективним напрямком приготування рідких опар є застосування обладнання, в якому використовується енергія стисненого повітря і води, яка подається під тиском. На перебіг процесу впливають геометричні параметри установки, тиск, температура, витрата рідких компонентів, характеристика форсунок. Запропонований спосіб приготування рідких опар може бути використаний як на невеликих, так і на потужних промислових підприємствах. To improve product quality in the baking industry factories is advisable to use a two-phase dough preparation method using liquid sponge dough. The continuous method of sponge and dough preparation is more effective. One promising tendency of liquid dough sponge preparation is application equipment, which uses the energy of compressed air and water supplied under pressure. The geometric parameters of pilot device, pressure, temperature, flow liquid components, nozzles characteristics affect In the course of the process. The proposed method of liquid dough sponge preparation can be used both in the mini-bakery and in the power industrial enterprises.
Keywords: двохфазне тістоприготування; рідка опара; стиснене повітря; two-phase preparation of the dough; liquid sponge dough; compressed air; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв