Зменшення внутрішнього опору дифузії вологи - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2009)
Енерговитрати сушіння повязанні із внутрішнім опором дифузії вологи капілярно-пористих колоїдних тіл. Встановлено причину виникнення та фактори впливу на величину внутрішнього опору дифузії вологи. Обґрунтовано технологічні способи та режими управління величиною опору зміненням градієнту пошарової температури, внутрішньокапілярного тиску тощо.
Keywords: шар зерна; layer of grain; волога; теплота; сушіння; температура сушіння; енерговитрати; агент сушіння; moisture; heat; method of drying; temperature; energy content; кафедра технології зберігання і переробки зерна