Гапонюк, Ігор Іванович2012-06-122012-06-122009Гапонюк, І. І. Зменшення внутрішнього опору дифузії вологи / І. І. Гапонюк // Зернові продукти і комбікорми. – 2009. – № 2. – С. 43 – 49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1347Енерговитрати сушіння повязанні із внутрішнім опором дифузії вологи капілярно-пористих колоїдних тіл. Встановлено причину виникнення та фактори впливу на величину внутрішнього опору дифузії вологи. Обґрунтовано технологічні способи та режими управління величиною опору зміненням градієнту пошарової температури, внутрішньокапілярного тиску тощо.uk-UKшар зернаслой зернаlayer of grainвологатеплотаспосіб сушіннятемператураенерговитратиагент сушіннявлагатеплотаспособ сушкитемператураэнергоемкостьагент сушкиmoistureheatmethod of dryingtemperatureenergy contentagent of the dryingкафедра технології зберігання і переробки зернаЗменшення внутрішнього опору дифузії вологи