Поліпшення фізичного стану та збереження здоров'я студентів під час навчання у вузі - Павлюк, Ірина Сергіївна (My University, 2020)
Здорове молоде покоління є фундаментом будь-якого суспільства і держави в цілому, а фізична культура є частиною загальної культури людини, а також частиною культури суспільства і являє собою сукупність цінностей, знань і норм, які використовуються суспільством для розвитку фізичних та інтелектуальних здібностей людини, що особливо актуально в процесі розвитку і становлення студентської молоді. Фізичний розвиток, тісно пов'язаний зі здоров'ям - це процес зміни і становлення природних морфологічних і функціональних властивостей організму людини протягом його життя (зростання, маса тіла, окружність грудної клітини, життєва ємність легенів і ін.). Підвищення рівня здоров'я молодих людей залежить від багатьох факторів, однак вирішальним серед них є позиція самої людини його ставлення до власного здоров'я. До основних факторів вдосконалення людини, як особистість, відноситься розширення його світогляду, а самореалізація в суспільстві можлива тільки в процесі духовного і фізичного самовдосконалення.
Keywords: студенти; університет; students; university; кафедра фізичного виховання