Розширення асортименту варених м’ясних продуктів для харчування дітей шкільного віку - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Давиденко, Андрій Володимирович; Манькова, Валентина Вікторівна (My University, 2020)
Харчування школярів має поєднувати в собі якісні, безпечні та поживні продукти і повністю задовольняти потреби дитячого організму, його працездатність, успішність та загальне зміцнення. За основу нових рецептур обрано сосиски «Малюк м'ясні» (згідно ТУ У 15.1-30486765-002:2005), у яких яловичину вищого і першого сорту заміняли на м'ясо індиків, а харчову добавку «АлмаТекс» – на білково - жирову емульсію, яку виготовляли на основі індичого жиру або кукурудзяної олії з використанням сухої молочної сироватки чи сухого тваринного білку SHF. До кожного зразка додавали воду у кількості 10 % та сіль – 1,5 %. Nutrition of schoolchildren should combine high-quality, safe and nutritious products and fully meet the needs of the child's body, its efficiency, success and overall strengthening. The new recipes are based on sausages "Baby meat" (according to TU U 15.1-30486765-002: 2005), in which beef of the highest and first grade was replaced by turkey meat, and food additive "AlmaTex" - by protein - fat an emulsion made from turkey fat or corn oil using dry whey or dry animal protein SHF. 10% water and 1.5% salt were added to each sample.
Keywords: м'ясо птиці; функціонально-технологічні властивості; ковбасні вироби; poultry meat; functional and technological properties; sausages; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів