Пічкур, Віталій ЯковлевичЛазаренко, Максим МихайловичАлєксєєв, Олександр МиколайовичКовбаса, Володимир МиколайовичЛазаренко, Михайло Васильович2018-06-202018-06-202015Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю / В. Я. Пічкур, М. М. Лазаренко, О. М. Алєксєєв, В. М. Ковбаса, М. В. Лазаренко // Східно-європейський журнал передових технологій. – 2015. – № 1/6 (73). – С. 52–56.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27675Проведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи. The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.uk-UKструктура крохмалюекструзіяенергія активаціїадсорбована вологатермогравіметричний аналізкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра фізики та професійної безпекиstarch structureextrusionenergy of activationadsorptive moisturethermogravimetric analysisТермогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалюArticle