Експериментальне дослідження основних локальних теплогідродинамічних характеристик процесу конденсації пари з парогазової суміші на поверхні циліндричного струменю рідини - Бондар, Володимир Іванович; Василенко, Сергій Михайлович (My University, 2014)
Аналіз конструктивних особливостей апаратів із безпосереднім контактом фаз дозволив зробити висновок, що одними з найефективнішими, з точки зору економії ресурсів, в умовах харчової промисловості є пароконтактні тепломасообмінні апарати з розподільчими пристроями циліндричного типу. Така конструкція дозволяє забезпечити стабільні режими роботи теплообмінного обладнання при максимальній поверхні контакту фаз у широкому діапазоні зміни витратних характеристик теплоносіїв навіть за умови їх значного забруднення.
Keywords: конденсація пари; парогазова суміш; експериментальне дослідження; конденсация пара; экспериментальное исследование; парогазовая смесь; condensation of steam; steam-gas mixture; experimental study; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки