Савченко, Олександр АркадійовичШумило, Олексій ОлексійовичГрек, Олена ВікторівнаТимчук, Алла Вікторівна2024-11-142024-11-142024Патент на корисну модель № 156660 UA, МПК A23C13/12 A23C23/00, A23L33/10. Спосіб виробництва вершкового напою / Савченко О. А., Шумило О. О., Грек О. В., Тимчук А. В. ; володілець Національний університет біоресурсів і природокористування України. – № u202305810 ; заявл. 01.12.2023 ; опубл 24.07.2024, Бюл. № 30.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45782Спосіб виробництва вершкового напою включає одержання вершків, їх охолодження, внесення природної нормалізаційно-стабілізаційної системи, підігрівання, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження та фасування. Як природну нормалізаційно-стабілізаційну систему використовують порошок шпинату сублімованого сушіння, який в кількості 2-4 % до маси готового продукту перед внесенням у вершкову основу піддають розчиненню у знежиреному молоці у співвідношенні 1:10 та набуханню за температури 35-45 °С із витримкою 10-20 хвилин.The method of production of a cream drink includes obtaining cream, cooling it, introducing a natural normalization and stabilization system, heating, homogenization, pasteurization, cooling and packaging. Freeze-dried spinach powder is used as a natural normalization and stabilization system, which is dissolved in skimmed milk in a ratio of 1:10 and swelled at a temperature of 35-45 °C with a holding time of 10 -20 minutes.ukвершковий напійшпинат сублімованийкафедра технології молока і молочних продуктівcreamy drinkfreeze-dried spinachСпосіб виробництва вершкового напою (Патент на корисну модель № 156660)Patenthttps://orcid.org/0000-0002-2052-2768https://orcid.org/0000-0002-5713-374X