Development of mechatronic modules for packaging machines on the basis of synergetic integration elements - Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Gavva, Oleksandr M.; Hnativ, Taras (My University, 2017)
A number of local automation tasks in the technological lines of packaging products, the creation of personal packaging, group, attach cardboard strips between layers, installation of more valves or dispensers for packaging, etc. – requires intelligent, productive and adaptive systems move with the functions of robotics. The development of soft robots and new materials to drive is an important way in the development of robotics. In this, work a new design of the Tripod based on the theory of soft robots. This ensures efficient use of resources and materials in the production of food, including operations of packing. Research methods this tripod is based on the theory of plates and shells, the main section of solid mechanics. Possibility of use in the design of the drive control and measuring devices, feedback - allows you to support the values of the specified technological parameters. The analysis and design of process system tripod based on separate functional modules. The authors created and experimentally investigated the model of the parallel mechanism - tripod with drive on bellows pneumatic cylinders. The Tripod control system is based on a new type of programmable relays and closed-loop pressure regulators in the range of 0..10V. To ensure the laws of motion of the base platform, the design decided to use bellows pneumatic cylinders in conjunction with ejectors. The solution described in the work controls the drive with the help of alternating pressure, reduces the disadvantages of the operation of systems with pneumatic cusps, in particular the need for antagonistic kinematic pairs with tension springs. Ряд завдань локальної автоматизації в технологічних лініях пакування продукції, створення персональної упаковки, групування, вкладання картонних смуг між шарами, встановлення більшої кількості клапанів або дозаторів дляпакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів пакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів Розробка м'яких роботів і нових матеріалів для приводу є важливим напрямком у розвитку робототехніки. У цьому напрямку працюють розроблено нову конструкцію триноги на основі теорії м'яких роботів. Це забезпечує ефективне використання ресурсів і матеріалів у виробництві продуктів харчування, включаючи операції пакування. Методи дослідження цього штатива базуються на теорії пластин і оболонок пластин і оболонок, основного розділу механіки твердого тіла. Можливість використання в конструкції приводу контрольно-вимірювальних пристроїв, зворотного зв'язку - дозволяє підтримувати значення заданих технологічних параметрів. Проведено аналіз та проектування технологічної системи штатива на основі окремих функціональних модулів. Авторами створено та експериментально досліджено макет паралельного механізму - триноги з приводом на сильфонних пневмоциліндрах.Система керування триногою побудована на основі нового типу програмованих реле та замкнутих регуляторів тиску в діапазоні 0...10В. Для забезпечення законів Для забезпечення законів руху базової платформи в конструкції вирішено використовувати сильфонні пневмоциліндри в поєднанні з ежекторами. Описане в роботі рішення керує приводом за допомогою змінного тиску, зменшує недоліки роботи систем з пневматичними кулісами, зокрема необхідність застосування антагоністичних кінематичних пар з пружинами натягу.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; model; tripod; packing; drive; bellows; feedback; pressure; модель; штатив; паування; привід; сильфон; зворотній зв'язок; тиск