Проблеми збереження і реставрації пам’яток архітектури Західної України (культура діалогу та діалог культур) - Береговий, Сергій Ігорович; Кобилянський, Євгеній Едуардович (My University, 2012)
Стаття присвячена проблемам збереження і реставрації визначних шедеврів польської і української архітектури Західної України, введенню їх в європейський культурний контекст, налагодженню співпраці в цих питаннях на національному, регіональному і міжнародному рівні.

The article is devoted to problems of preservation and restoration a famous masterpieces of Рoland and Ukrainian architecture, to introduction them in European culture context. Moreover, it includes a problem about collaboration in this question on a national, regional and international level.
Keywords: діалог культур; архітектура; замки; реставрація; збереження; Західна Україна; dialog of cultures; West Ukraine; restoration; preservation; architecture; collaboration; кафедра гуманітарних дисциплін