Чорна, Анастасія ІванівнаШульга, Оксана СергіївнаАрсеньєва, Лариса Юріївна2018-07-172018-07-172015Шульга, О. С. Подовження строку зберігання харчових продуктів за допомогою антибактеріального паковання / О. С. Шульга, А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практ. конф., 28-29 травня 2015 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2015 р. –С. 157-158.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28034Для надання бактерицидних властивостей харчовим плівкам, їх збагачують біологічно активними речовинами для зменшення,інгібування або затримки росту мікроорганізмів на поверхні харчових продуктів. Активна речовина застосовується, з передбачуваною, мігрувальною швидкістю, тобто зі швидкістю забезпечення ефективної дії речовини проти мікроорганізмів, що означає зменшення кількості бактерій під час всього періоду зберігання. Занадто високий рівень активної міграції речовини з плівки сприяє втраті її антибактеріальної активності. To provide bactericidal properties to food films, they are enriched with biologically active substances to reduce, inhibit or delay the growth of microorganisms on the surface of food products. The active substance is used, with a predicted, migratory rate, that is, with the speed of ensuring the effective action of the substance against microorganisms that means reducing the number of bacteria throughout the storage period. Too the high level of active migration of the substance from the film contributes to the loss of its antibacterial activity.uk-UKїстівне покриттяантибактеріальні властивостіпакованняedible coatingantibacterial propertiespackagingкафедра експертизи харчових продуктівПодовження строку зберігання харчових продуктів за допомогою антибактеріального пакованняThesis