Спосіб виробництва крему із збитих вершків (Патент на корисну модель №138890) - Камбулова, Юлія Вікторівна; Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Решітник, Надія Ярославівна (My University, 2019)
В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалення способу виробництва крему із збитих вершків, в якому шляхом внесення j-карагінану на заміну желатину, продукт має органолептичні показники, властиві для вершків молочних, без специфічних, непритаманних присмаків, запахів. А також має пластичні характеристики в більш широкому інтервалі температур, що дозволяє збільшити час проведення технологічної операції оздоблення.
Keywords: креми із збитих вершків; creams from whipped cream; емульсійно-пінна система; emulsion-foamy system; структуроутворювач; structurant; j-каррагінан; carrageenan; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів