Біотехнологічні аспекти отримання дріжджових кілер-токсинів для застосування у виноробстві - Красінько, Вікторія Олегівна; Цапко, Софія Олександрівна (My University, 2021)
Мікробна контамінація виноградного сусла дріжджами-шкідниками є проблемою виноробства. Дріжджові кілер-токсини здатні природним і безпечним способом інгібувати небажану мікрофлору. Проаналізовано дані щодо понад 50 видів дріжджів-продуцентів та фактори, що впливають на токсиноутворення. Розглянуто підходи до виділення та очищення кілер-токсинів. Окреслено перспективи їх застосування у виноробстві як агентів біоконтролю.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; дріжджі шкідники; мікробна контамінація; microbial contamination