Українська культура у європейському та світовому вимірі - Береговий, Сергій Ігорович (НУХТ, 2012)
Навчально-методичний посібник подає генезис української і світової (європейської) культури у взаємозв’язках і взаємовпливах від найдавніших часів до сучасності. Розглянуті культурні феномени античності, середньовіччя, ренесансу, бароко, 19-20 століть, сучасна культура в Незалежній Україні. Представлені концепції видатних представників культурологічної думки.

Manual presents the genesis of Ukrainian and world (European) culture intercommunication from ancient times to the present. Considered the cultural phenomena of ancient, medieval, Renaissance, Baroque, ages 19-20, modern culture in independent Ukraine. The concept of eminent representatives of cultural thinking.
Keywords: культура; culture; європейська культура; світова культура; European culture; world culture; кафедра гуманітарних дисциплін