Чернецький, Микола ВолодимировичКишенько, Василь Дмитрович2014-06-132014-06-132014Чернецький, М. В. Дослідження особливостей часових рядів варочного відділення пивзаводу методами вейвлет-перетворення / М. В. Чернецький, В. Д. Кишенько // Проблеми інформатики та комп’ютерної техніки – 2014 : праці III-ї Міжнародної науково-практичної конференції. - Чернівці, 2014. – С. 75-76.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15077Проведені дослідження і порівняння методів перетворення Фур’є і вейвлет-перетворення для аналізу часових рядів технологічного процесу. Встановлені особливості поведінки технологічних процесів приготування пивного сусла дозволили синтезувати системи управління варочним відділенням пивзаводу. Conducted research and comparison methods Fourier transform and wavelet transform for time series analysis process. The peculiarities of the behavior of processes allowed the preparation of beer wort boiling synthesize management department brewery.uk-UKпивоварне виробництвокерування технологічними процесамивейвлет-аналізчасові рядиbrewing industryprocess controlwavelet analysisthe time seriesкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаДослідження особливостей часових рядів варочного відділення пивзаводу методами вейвлет-перетворення