Розробка раціональних умов теплової обробки котлет способом двобічного обжарювання - Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Михайлова, Світлана Валеріївна (My University, 2015)
Серед основних технологічних процесів виробництва продуктів харчування важливе місце займають процеси жарення котлет, що характеризуються різноманітністю рецептур та технологій приготування, відрізняються видом та поєднанням м'ясних продуктів та наповнювачів. Аналіз традиційних процесів дозволив встановити низку суттєвих недоліків: значна тривалість теплової обробки, втрати маси, зниження якості виробів за рахунок прилипання до жарильної поверхні та ін. У зв’язку з цим проблема удосконалення технологій та процесів жарення котлет є актуальною задачею науки про процеси та апарати харчових виробництв. The main processes of food production processes occupy an important place frying meatballs, characterized by a variety of recipes and cooking technology, a combination of different species and meat products and fillers. Analysis of traditional processes revealed several significant drawbacks: long duration of heat treatment, weight loss, lower quality products by sticking to the frying surface and others. In connection with this problem improving technologies and processes frying meatballs are the actual problems of science processes and apparatus of food production.
Keywords: обжарювання; продукти харчування; теплова обробка; roasting; food; cooking; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв