Оптимізація раціональних витрат кремнієвмісних реагентів та визначення найбільш ефективного способу їх застосування для додаткового очищення дифузійного соку та сиропу - Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна (My University, 2016)
Проведено оптимізацію раціональних витрат кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку та сиропу. Для цього з використанням методу Харрінгтона були обрані узагальнені критерії оптимізації, в які було закладено умову мінімізації витрат цих реагентів. Також визначено найбільш ефективні способи використання активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту у бурякоцукровому виробництві. Optimization of rational cost silicon reagents for further purification juice and syrup. To do this, using the method of generalized Harrington were selected optimization criteria, which was a condition laid minimizing the cost of reagents. Also the most effective ways to use activated silica acid and filtroperlit in sugar beet production.
Keywords: кафедра технології цукру і підготовки води; дифузійний сік; реагент; критерій оптимальності; кремнієва кислота; фільтроперліт; diffusion juice; optimality criterion; silicic acid; filtroperlit