Виробництво функціональної ферментованої продукції із застосуванням лікарської сировини - Лесечко, О. А.; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Сахаренко, Оксана Олександрівна (My University, 2013)
Оскільки, харчову цінність та профілактичні властивості такої продукції можна покращити внесенням біологічно активних речовин лікарської сировини, в експериментальній роботі було широко апробовано нетрадиційну для консервної галузі сировину. У тому числі було перевірено дію більше 30-ти найменувань лікарських трав, типових для України, які не тільки потенційно можуть стабілізувати якість продукції при зберіганні, а й надавати їй специфічних властивостей. Лікувальний чи профілактичний ефект від вживання такої продукції посилювали шляхом внесення спеціальних композицій мінеральних речовин та лікарських рослин. Because the nutritional value and preventative properties of such products are possible improve the introduction of biologically active substances of medicinal raw materials, in the experimental work has been widely tested unconventional for the canning industry raw materials. Including more than 30 names of medicinal products were tested herbs typical of Ukraine that not only can potentially stabilize quality products during storage, but also to give it specific properties. Medical or the preventive effect of consuming such products is enhanced by application special compositions of minerals and medicinal plants.
Keywords: лікарська сировина; плоди; овочі; fruits; vegetables; кафедра технології консервування