Купажована олія розторопші плямистої та насіння льону - Стеценко, Наталія Олександрівна; Куделко, Альона Олександрівна (My University, 2024)
При створенні купажованої олії зі збалансованим вмістом поліненасичених жирних кислот доцільно поєднувати олію розторопші плямистої з лляною олією, яка характеризується високим вмістом w-3 жирних кислот. Якщо купажована олія буде використовуватися у харчуванні здорових людей, то відсоток лляної олії у купажі має становити від 7,8% до 10,0%. Для людей, що мають серцево-судинні захворювання, відсоток лляної олії у купажі з олією розторопші має становити 13,3%

When creating a blended oil with a balanced content of polyunsaturated fatty acids, it is advisable to combine milk thistle oil with linseed oil, which is characterized by a high content of w-3 fatty acids. If blended oil will be used in the nutrition of healthy people, the percentage of linseed oil in the blend should be from 7.8% to 10.0%. For people with cardiovascular diseases, the percentage of linseed oil mixed with milk thistle oil should be 13.3%
Keywords: олія розторопші плямистої; олія насіння льону; купажована олія; поліненасичені жирні кислоти; збалансований жирнокислотний склад; біологічна ефективність; оздоровчий харчовий продукт; milk thistle oil; linseed oil; blended oil; polyunsaturated fatty acids; balanced fatty acid composition; biological efficiency; health food product; кафедра технології оздоровчих продуктів