Стеценко, Наталія ОлександрівнаКуделко, Альона Олександрівна2024-06-102024-06-102024Стеценко, Н. О. Купажована олія розторопші плямистої та насіння льону / Н. О. Стеценко, А. О. Куделко // Технологія-2024 : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 24 травня 2024 р., м. Київ. – Київ : Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля, 2024. – С. 86–87.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43406При створенні купажованої олії зі збалансованим вмістом поліненасичених жирних кислот доцільно поєднувати олію розторопші плямистої з лляною олією, яка характеризується високим вмістом w-3 жирних кислот. Якщо купажована олія буде використовуватися у харчуванні здорових людей, то відсоток лляної олії у купажі має становити від 7,8% до 10,0%. Для людей, що мають серцево-судинні захворювання, відсоток лляної олії у купажі з олією розторопші має становити 13,3%When creating a blended oil with a balanced content of polyunsaturated fatty acids, it is advisable to combine milk thistle oil with linseed oil, which is characterized by a high content of w-3 fatty acids. If blended oil will be used in the nutrition of healthy people, the percentage of linseed oil in the blend should be from 7.8% to 10.0%. For people with cardiovascular diseases, the percentage of linseed oil mixed with milk thistle oil should be 13.3%ukолія розторопші плямистоїолія насіння льонукупажована оліяполіненасичені жирні кислотизбалансований жирнокислотний складбіологічна ефективністьоздоровчий харчовий продуктmilk thistle oillinseed oilblended oilpolyunsaturated fatty acidsbalanced fatty acid compositionbiological efficiencyhealth food productкафедра технології оздоровчих продуктівКупажована олія розторопші плямистої та насіння льонуThesishttps://orcid.org/0000-0001-6710-024X