Соціокультурна комунікативна компетенція як характеристика розвитку особистості майбутніх вчителів - Березовська, Ольга Владиславівна; Тригуб, Інна Петрівна (My University, 2012)
Статтю присвячено проблемі міжкультурної освіти у сучасному суспільстві, актуальності вивчення іноземної мови у даному аспекті та необхідності формування соціокультурної компетенції майбутнього вчителя в системі професійного навчання. The article deals with the issues of intercultural education in modern society, the foreign language learning in this aspect and the necessity of teacher’s intercultural competence development in the system of professional training.
Keywords: особистість; комунікативна компетенція; соціокультурна компетенція; іншомовна комунікативна культура; міжкультурне спілкування; комунікація; personality; communicative competence; intercultural competence; foreign language communicative culture; cross-cultural communication; communication; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації