Новітні технології виробництва та використання біопалив - Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр Олександрович (My University, 2022)
У статті наведено порівняльну характеристику твердих паливних матеріалів, елементний склад горючої та робочої мас. Проведено розрахунок основних геометричних параметрів газогенератора на питому продуктивність 350 кг/(м2∙год). Наведено результати економічної доцільності процесу газифікації палива, а також оцінено прибуток від впровадження технології біопалива. Наведені в роботі розрахунки свідчать про ефективність і доцільність використання біопалива як енергетичного ресурсу України

The article presents a comparative characteristic of solid fuel materials, the elemental composition of the combustible and working masses. The calculation of the main geometrical parameters of the gas generator for a specific productivity of 350 kg/(m2∙h) was made. The results of the economic feasibility of the fuel gasification process are presented, and the profit from the introduction of biofuel technology is also estimated. The calculations presented in the work testify to the efficiency and expediency of using biofuels as energy resources of Ukraine
Keywords: енергоресурси; біомаса; теплотворна здатність; газифікація палива; газогенератор; energy resources; biomass; calorific value; fuel gasification; gas generator; кафедра електропостачання і енергоменеджменту