Чіхрай, Вікторія ІгорівнаМихонік, Лариса АнатоліївнаГетьман, Інна Анатоліївна2024-06-172024-06-172023Чіхрай, В. Застосування ферментних препаратів та харчових добавок структуроутворювальної дії в технології хліба з борошном круп’яних культур / В. Чіхрай, Л. Михонік, І. Гетьман // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 25 жовтня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 114–116.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43492В тезах висвітлена актуальність питання використання ферментних препаратів, зокрема фосфоліпази , α-амілази та ксиланази в технології безглютенового хліба, до якого входить борошно круп’яних культур – гречане, кукурудзяне, пшоняне та рисовеTheses highlight the relevance of the use of enzyme preparations, in particular phospholipase, α-amylase and xylanase in the technology of gluten-free bread, which includes flour from cereal crops - buckwheat, corn, millet and riceukферментні препаратиборошно круп'яних культурхлібenzyme preparationsbreadflour of cereal cropsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування ферментних препаратів та харчових добавок структуроутворювальної дії в технології хліба з борошном круп’яних культурThesis