Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаГрабовська, Олена ВячеславівнаНасретдінова, Каріна Халітівна2012-07-062012-07-062011Пат. на корисну модель 56245 Україна, МПК А23С9/13 (2011.01). Пастоподібний кисломолочний продукт з прянощами / Н. М. Ющенко, К. Х. Насретдінова, О. В. Грабовська ; заявн. НУХТ. - u 201006771 ; заявл. 01.06.2010 ; опубл. 10.01.2011, Бюл.№ 1.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2091Корисна модель відноситься до молочної промисловості, а саме до рецептур кисломолочних продуктів на основі сиру кисломолочного і сметани та може бути використана при виробництві на молочних підприємствах. В основу корисної моделі поставлена задача створення нового кисломолочного продукту з оригінальними органолептичними показниками та розширення асортименту пастоподібних кисломолочних продуктів. Задача вирішується тим, що до кисломолочної основи додають екстракти прянощів, у такому співвідношенні 0,2 – 0,6%, а також додатково використовують сіль, 0,8 – 1,0% та молочну сироватку 4,0 – 12,0%. The invention relates to the dairy industry, namely, the formulations of fermented milk-based cheese, sour milk and sour cream, and can be used in the manufacture of dairy factories. The basis of the utility model the task of creating a new fermented milk product with the original organoleptic characteristics and diversification paste of fermented milk products. The problem is solved in of dairy bases added spices, then the ratio of 0,2 – 0,6%, and further use of salt, 0,8 – 1,0% and milk whey 4,0 – 12,0%.otherкисломолочний сирсметанапрянощірецептураrecipescottage cheesesour creamspicesкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології молока і молочних продуктівПастоподібний кисломолочний продукт з прянощамиOther