Аналіз вибухонебезпечних ситуацій на підприємствах харчової промисловості - Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег Григорович (My University, 2013)
Проаналізовано: технологічні процеси, обладнання та структурні елементи харчових підприємств. Встановлено ризики виникнення аварій (аварійних ситуацій) на підприємствах харчової промисловості залежно від специфіки функціонування. Обґрунтовано можливі небезпеки виникнення вибухонебезпечних ситуацій. Результати рекомендуємо застосувати при розробці заходів щодо підвищення безпеки умов праці та попередження виникнення аварій (аварійних ситуацій). Analyzes: processes, equipment and structural elements of the food business. Established risk of accidents in the food industry, depending on the specific operation. Reasonably possible the risk of explosions. Results suggest use in developing measures to improve work safety and prevention of accidents.
Keywords: аварія; пил; dust; борошно; охорона праці; labor protection