Сорбційно-фотометричне визначення іонів плюмбуму в біологічних рідинах - Зайцева, Галина Миколаївна; Рева, Тетяна Дмитрівна; Калібабчук, Валентина Олександрівна; Гождзінський, Сергій Мартинович; Третевич, Олександра Юріївна (My University, 2014)
Chemical and analytical properties of 6-propylamido-2-pyridinecarbonic acid bonded on highly dispersed silica are investigated. The sorption-photometric procedures of lead ions determination in urine are offered. У статті оцінено хіміко-аналітичні властивості 6-пропіламідо-2-піридиндикарбонової кислоти, ковалентно закріпленої на поверхні високодисперсного силіцій (IV) оксиду. Розроблено сорбційно-фотометричні методики визначення іонів плюмбуму в сечі.
Keywords: модифікований силіцій (IV) оксид; сорбція; плюмбум; modified silicon (IV) oxides; sorption; lead