Дубковецький, Ігор Володимирович2024-10-232024-10-232023Дубковецький, І. Вплив співвідношення потужностей зовнішнього конвективного нагрівача та терморадіаційних генераторів на органолептичні та фізико-хімічні показники якісних зразків глоду Алмаатинського / І. Дубковецький // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3–7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 2. – С. 144–145.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45111Після терморадіаційно-конвективного сушіння було досліджено вплив співвідношення потужностей зовнішнього конвективного нагрівача та терморадіаційних генераторів на органолептичні та фізико-хімічні показники якісних зразків глоду Алмаатинського. Біологічна цінність плодів глоду Алмаатинського в значній мірі обумовлюється наявністю в них вітамінів, зокрема, аскорбінової кислоти, поліфенольних сполук та β-каротину, вміст яких в сушеному глоді наведений в таблиці.After thermoradiative-convective drying, the effect of the power ratio of the external convective heater and thermoradiative generators on the organoleptic and physicochemical parameters of quality samples of Almaty hawthorn was investigated. The biological value of Almaty hawthorn fruits is largely determined by the presence of vitamins in them, in particular, ascorbic acid, polyphenolic compounds and β-carotene, the content of which in dried hawthorn is given in the table.ukкафедра процесів і апаратів харчових виробництвтерморадіаційно-конвективне сушінняглід Алмаатинськийthermoradiation-convective dryingAlmaty hawthornВплив співвідношення потужностей зовнішнього конвективного нагрівача та терморадіаційних генераторів на органолептичні та фізико-хімічні показники якісних зразків глоду АлмаатинськогоThesishttps://orcid.org/0000-0002-3403-6103