Математичне моделювання тепловологопереносу в масиві цукру-піску при тривалому зберіганні - Масліков, Максим Михайлович; Пахомов, Владлен Миколайович; Прядко, Микола Олексійович (My University, 1998)
Запропоновано математичну модель тепловологопереносу у масиві цукру-піску, що базується на новому потенціалі масообміну. На базі моделі створено програму розрахунку полів температури та потенціалів вологопереносу для дослідження та прогнозування процесу зберігання цукру.

Mathematical model of heat-mass transferring processes in the sugar bulk is proposed. It bases on the new mass-transferring potential. Software for calculating thermal and humidity fields in the sugar bulk during long storage is developed. It may be used for prediction of the sugar storage process .
Keywords: математична модель; mathematical model; зберігання цукру; температура; вологовміст; sugar storage; temperature; humidity; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки