Розроблення процесу сушіння деструктурованих пивних дріжджів - Якобчук, Роман Леонідович (My University, 2009)
Дисертаційна робота присвячена розробленню процесу, обґрунтуванню способу та раціональних режимів сушіння деструктурованих пивних дріжджів. На основі аналізу існуючих розпилювачів для рідких харчових продуктів розроблено нову конструкцію розпилювача, на який отримано патент на корисну модель України №24349 U від 25.06.2007р. та рекомендації щодо встановлення його в сушильній камері установки з вібропсевдозрідженим шаром інертного матеріалу. The thesis is devoted to the development process, the justification method and rational modes of drying destructured beer yeast. On the basis of analysis of experimental data and the theoretical shown that mechanical grinding of brewer's yeast (destructuring) affects Dried and their hygroscopic properties.
Keywords: вихідні та деструктуровані пивні дріжджі; кінетика; вібропсевдозріджений шар інертного матеріалу; сушіння; розпилювання; теплообмін; вологовміст; initial and destructured beer yeast; kinetics; vibroliquefied a layer of an inert material; drying; spraying; heat-mass exchange; moisture load; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування