Якобчук, Роман Леонідович2014-04-022014-04-022009Якобчук, Р. Л. Розроблення процесу сушіння деструктурованих пивних дріжджів : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Якобчук Роман Леонідович ; Національний університет харчових технологій. – Київ, 2009. – 19 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13616Дисертаційна робота присвячена розробленню процесу, обґрунтуванню способу та раціональних режимів сушіння деструктурованих пивних дріжджів. На основі аналізу існуючих розпилювачів для рідких харчових продуктів розроблено нову конструкцію розпилювача, на який отримано патент на корисну модель України №24349 U від 25.06.2007р. та рекомендації щодо встановлення його в сушильній камері установки з вібропсевдозрідженим шаром інертного матеріалу. The thesis is devoted to the development process, the justification method and rational modes of drying destructured beer yeast. On the basis of analysis of experimental data and the theoretical shown that mechanical grinding of brewer's yeast (destructuring) affects Dried and their hygroscopic properties.вихідні та деструктуровані пивні дріжджікінетикавібропсевдозріджений шар інертного матеріалусушіннярозпилюваннятеплообмінвологовмістinitial and destructured beer yeastkineticsvibroliquefied a layer of an inert materialdryingsprayingheat-mass exchangemoisture loadкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняРозроблення процесу сушіння деструктурованих пивних дріжджів