Феномен свободи волі особистості - Горзей (Пасічник), Олена Володимирівна; Кітов, Микола Григорович (My University, 2014)
Проблема свободи є актуальною філософською проблемою буття людини. Чи властива людині свобода волі, чи має індивід свободу вибору, чи, навпаки, всі його дії, наміри обумовлені зовнішніми обставинами, завжди детерміновані - ці питання завжди хвилювали людство. The problem of freedom is relevant philosophical problem of human existence. Is it peculiar to man free will, whether individual freedom of choice, or, on the contrary, all his actions, intentions due to external circumstances, always determined - these issues have always troubled humanity.
Keywords: філософія; воля; freedom; will; philosophy; кафедра гуманітарних дисциплін; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції