Дослідження біохімічного складу сировини для створення соковмісного оздоровчого напою - Кравець, Яніна Олексіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2019)
При створенні сучасних оздоровчих напоїв доцільно використовувати натуральні соки та екстракти лікарської рослинної сировини, які є найбільш доступними джерелами біологічно активних речовин, мікроелементів, біоантиоксидантів. Купажування виноградного соку з екстрактом кіпрею вузьколистого дозволяє забезпечити високу антиоксидантну активність та загальнозміцнюючу дію розробленого продукту.
Keywords: соковмісний напій; виноградний сік; кіпрей вузьколистий; кафедра технології оздоровчих продуктів