Кравець, Яніна ОлексіївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2019-05-222019-05-222019Кравець, Я. Дослідження біохімічного складу сировини для створення соковмісного оздоровчого напою / Я. Кравець, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 64.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29281При створенні сучасних оздоровчих напоїв доцільно використовувати натуральні соки та екстракти лікарської рослинної сировини, які є найбільш доступними джерелами біологічно активних речовин, мікроелементів, біоантиоксидантів. Купажування виноградного соку з екстрактом кіпрею вузьколистого дозволяє забезпечити високу антиоксидантну активність та загальнозміцнюючу дію розробленого продукту. When creating modern health drinks, it is advisable to use natural juices and extracts of medicinal plant materials, which are the most accessible sources of biologically active substances, trace elements, bio-antioxidants. Blending grape juice with an extract of narrow-leaved fireweed allows to provide high antioxidant activity and tonic effect of the developed product.uk-UKсоковмісний напійвиноградний сікоздоровчий напійекстракт кіпрею вузьколистогоjuice drinkgrape juicehealth drinkfireweed extractкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження біохімічного складу сировини для створення соковмісного оздоровчого напоюArticle