Моделювання аеродинаміки сідельного автопотягу - Піліпенко, Олександр Михайлович; Батраченко, Олександр Вікторович; Литовченко, Ігор Миколайович (My University, 2017)
При крейсерських швидкостях руху автопотягу позаду напівпричепа спостерігається протяжна зона пониженого тиску. Швидкість потоку в даній зоні знижується до 5 разів. Протяжність зони пониженого тиску складає понад 3 м при довжині автопотягу 17 м.At cruising speeds Heavy and long vehicles behind semitrailer been extended zone of reduced pressure. The flow rate in this area is reduced to 5 times. The length of the zone of reduced pressure is more than 3 m in length of 17 m Heavy and long vehicles.
Keywords: автопотяг; моделювання; напівпричіп; аеродинаміка; truck; simulation; semi-trailer; aerodynamics; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв