Мельник, Оксана ЮріївнаКовбаса, Володимир МиколайовичРуденко, Віра МихайлівнаБовсуновська, О. Б.2013-03-042013-03-042003Дослідження структури і кількісний аналіз функціональних груп модифікованих крохалів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, В. М. Руденко, О. Б. Бовсуновська // Наукові праці НУХТ. – 2003. – № 14. – С. 62–64.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6682Стаття присвячена дослідженню структури модифікованих крохмалів і проведенню кількісного аналізу їх функціональних груп. Встановлено, що крохмалі, які пройшли стадію попередньої клейстеризації, містять у своєму складі цукри і декстрини, а крохмалі з шитими ланцюгами – цукрів та декстринів не утворюють. Експериментально доведено, що досліджувані модифіковані крохмалі містять незначну кількість функціональних груп, вона не перевищує допустимі норми. This article is devoted to research of the influence the structure of modified starches and quantitative analysis of their functional groups. Found that starches that have passed the stage of preliminary paste form contain incorporates sugars and dextrins and starches with needlework chains - sugars and dextrins not form. Experimentally proved that the studied modified starches contain a small number of functional groups, it does not exceed the permissible limits.uk-UKмодифіковані крохмалікрохмальна молекуласкладні ефірифункціональна групахарчоконцентратиструктураmodified starchesstarch moleculeestersfunctional groupsfood concentratesstructureкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження структури і кількісний аналіз функціональних груп модифікованих крохмалівArticle