Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаКорзун, Віталій НаумовичПроява, Катерина Миколаївна2013-05-132013-05-132008Крижова, Ю. П. Один із шляхів подолання йододефіциту в організмі людини / Ю. П. Крижова, В. Н. Корзун, К. М. Проява, Н. Надобенко // Продукты & ингредиенты. - 2008. – № 2 (44). - С. 103-105.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7748Розроблені котлети з використанням фаршу рибного, курячого м’яса, свинини, яловичини в різному співвідношенні з додаванням яєць, цибулі, моркви, спецій, соєвого фаршу, олії, картоплі та додатково морських водоростей цистозіри чорноморської і фукуса. Крім органолептичних, функціонально-технологічних, фізико-хімічних та мікробіологічних показників було встановлено втрати йоду при смаженні котлет та вміст йоду в готових продуктах. Been developed cutlets with minced fish, meat, chicken, pork and beef in different proportions with eggs, onions, carrots, spices, soy, meat, vegetable oil, potatoes and additionally algae zhystozira Black Sea and foсus. In addition to sensory, functional and technological, physical, chemical and microbiological parameters were determined losses of iodine during frying cutlets and the iodine content of the finished products.otherкотлетисмаженняйодводорості фукусцистозіра чорноморськаcutletscookingiodineseaweed focuszhystozira Black Seaкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівОдин із шляхів подолання йододефіциту в організмі людиниArticle