Один із шляхів подолання йододефіциту в організмі людини - Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Корзун, Віталій Наумович; Проява, Катерина Миколаївна (My University, 2008)
Розроблені котлети з використанням фаршу рибного, курячого м’яса, свинини, яловичини в різному співвідношенні з додаванням яєць, цибулі, моркви, спецій, соєвого фаршу, олії, картоплі та додатково морських водоростей цистозіри чорноморської і фукуса. Крім органолептичних, функціонально-технологічних, фізико-хімічних та мікробіологічних показників було встановлено втрати йоду при смаженні котлет та вміст йоду в готових продуктах. Been developed cutlets with minced fish, meat, chicken, pork and beef in different proportions with eggs, onions, carrots, spices, soy, meat, vegetable oil, potatoes and additionally algae zhystozira Black Sea and foсus. In addition to sensory, functional and technological, physical, chemical and microbiological parameters were determined losses of iodine during frying cutlets and the iodine content of the finished products.
Keywords: котлети; смаження; йод; водорості фукус; цистозіра чорноморська; cutlets; cooking; iodine; seaweed focus; zhystozira Black Sea; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів