Збагачення галет біологічно активними речовинами рослинних порошків - Боклан, Наталія; Усатюк, Надія Михайлівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна (My University, 2014)
Харчовий раціон населення України характеризується надлишковою кількістю жирів тваринного походження і легкозасвоюваних вуглеводів за умови дефіциту поліненасичених жирних кислот, розчинних і нерозчинних харчових волокон, вітамінів і мінеральних речовин. Результати нутріціологічних досліджень свідчать, що в сучасних умовах неможливе забезпечення організму людини ессенціальними нутрієнтами відповідно до рекомендованих фізіологічних норм лише за рахунок традиційних харчових продуктів. Актуальним є розроблення нових харчових продуктів, збагачених біологічно активними речовинами, які можуть бути включені до щоденного раціону всіх вікових груп здорового населення для покращення загального самопочуття, підвищення резистентності організму до несприятливих чинників довкілля та профілактики аліментарних захворювань.
Keywords: рослинні порошки; харчовий раціон; галети; растительные порошки; галеты; пищевой рацион; vegetable powders; diet; biscuits; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції