Боклан, НаталіяУсатюк, Надія МихайлівнаНєміріч, Олександра Володимирівна2014-11-262014-11-262014Боклан, Н. В. Збагачення галет біологічно активними речовинами рослинних порошків / Н. В. Боклан, Н. М. Усатюк, О. В. Нєміріч // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 589.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18698Харчовий раціон населення України характеризується надлишковою кількістю жирів тваринного походження і легкозасвоюваних вуглеводів за умови дефіциту поліненасичених жирних кислот, розчинних і нерозчинних харчових волокон, вітамінів і мінеральних речовин. Результати нутріціологічних досліджень свідчать, що в сучасних умовах неможливе забезпечення організму людини ессенціальними нутрієнтами відповідно до рекомендованих фізіологічних норм лише за рахунок традиційних харчових продуктів. Актуальним є розроблення нових харчових продуктів, збагачених біологічно активними речовинами, які можуть бути включені до щоденного раціону всіх вікових груп здорового населення для покращення загального самопочуття, підвищення резистентності організму до несприятливих чинників довкілля та профілактики аліментарних захворювань.uk-UKрослинні порошкихарчовий раціонгалетирастительные порошкигалетыпищевой рационvegetable powdersdietbiscuitsкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїЗбагачення галет біологічно активними речовинами рослинних порошківThesis