Вживання слів-термінів іншомовного походження в мовленні економічних та юридичних спеціальностей - Березовська, Ольга Владиславівна; Левурда, Олег Анатолійович (My University, 2011)
У статті розкрито основні принципи утворення слів-термінів іншомовного походження у мовленні спеціальностей і наведено порівняння їх значень в англійській та українській мовах.

In the article the authors reveal the different meanings of the same terminology in English and in Ukrainian languages. They research the different ways of terminology penetrating into specific fields.
Keywords: термін; прагматичне функціонування; комунікативні потреби; когнітивні функції; інформативні функції; тематичні функції; term; pragmatic functionality; communicative needs; cognitive function; informative function; thematic function; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації