Комплексна оцінка якості котлет рибних дитячих підвищеної біологічної цінності - Дітріх, Ірина Вікторівна (My University, 2024)
В представленій роботі доведено доцільність модифікації традиційної рецептури котлет рибних любительських внаслідок повної заміни основної рибної сировини на філе тріски з доданням пюре шпинату та повної заміни допоміжної сировини на хліб житній, яйця перепелині, молоко мигдалеве, олію оливкову. Проаналізовано хімічний склад овочевої складової страви – шпинату. Встановлено, що оптимальним є внесення в рецептуру котлет рибних дитячих «Шпинатні» пюре шпинату в кількості 40%. Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості котлет рибних дитячих «Шпинатні»

The presented work proves the feasibility of modifying the traditional recipe for amateur fish cutlets by completely replacing the main fish raw material with cod fillet with the addition of spinach puree and completely replacing the auxiliary raw materials with rye bread, quail eggs, almond milk, and olive oil. The chemical composition of the vegetable ingredient - spinach - has been analyzed. It has been established that it is optimal to add spinach puree in an amount of 40% to the recipe for children's fish cutlets “Spinach”
Keywords: тріска; шпинат; котлети рибні; біологічна цінність; органолептичні показники; cod; spinach; children's fish cutlets; biological value; organoleptic indicators; physical and chemical indicators; кафедра готельно-ресторанної справи