Дослідження і розробка методів управління ризиками в діяльності харчового підприємства - М'якшило, Олена Михайлівна; Харкянен, Олена Валеріївна (My University, 2014)
У статті досліджено й класифіковано основні ризики, що виникають у діяльності харчового підприємства. Також визначено ризики, які можуть виникнути при плануванні собівартості продукції, та запропоновано комплексний метод управління ними. На основі OLAP-технологій і запропонованого комплексного методу управління ризиками розроблено підсистему інформаційної підтримки управління ризиками. The main risks emerging during the food enterprise functioning are explored and classified. The risks which can emerge while production cost planning are determined; a complex method for managing them is presented. An information subsystem for risk management support is developed, based on OLAP-technology and on complex method of risk management.
Keywords: ризик; методи управління ризиками; харчове підприємство; risk; risk management method; food enterprise; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки