Лахно, Анастасія ІгорівнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2020-06-042020-06-042020Лахно, А. Небезпека використання та вживання стручкового перцю роду capsicum annuum/ А. О. Лахно, Н. В. Володченкова // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали IХ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 19-20 травня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ. - С. 303-304.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31154У даній роботі було визначено чинники небезпеки при використанні та вживанні стручкового перцю роду capsicum annuum у закладах ресторанного господарства як працівниками кухні так і відвідувачами. Комплексна оцінка ризику небезпеки використання та вживання таких прянощі дозволить оцінювати та обирати безпечні методи використання для працівників кухні та вживати заходи щодо екстреної (невідкладної) першої медичної допомоги у разі прояву алергічної реакції у відвідувачів закладу чи працівників. The paper identifies the risk factors for the use and consumption of capsicum annuum in restaurants in the restaurant industry as kitchen staff and visitors. A comprehensive risk assessment of the hazard of using and consuming such spices will allow you to evaluate and choose safe methods of use for kitchen staff and take measures for emergency first aid in case of an allergic reaction in visitors to the institution or employees.otherкафедра екології та екоменеджментупрацівники кухніхарчова алергіяперць Capsicum annuumнебезпекаkitchen workersfood allergypepper Capsicum annuumhazardНебезпека використання та вживання стручкового перцю роду capsicum annuumThesis