Удосконалення концентрованої основи для напоїв на основі рослинної сировини для використання у закладі ресторанного господарства - Кузьма, Степан Павлович; Романова, Зоряна Миколаївна (My University, 2024)
Рослинна сировина служить джерелом природних комплексів екстрактивних речовин, у тому числі біологічно активних (БАР). Саме тому кожна рослина тією чи іншою мірою може проявляти біокорегуючу дію, що підтримує рівновагу в організмі за рахунок позитивного впливу на роботу життєво важливих систем. Застосування концентрованих основ є актуальним, бо їх використання є економічним, тому що спрощується приготування напоїв, економиться час, скорочуються втрати сировини.

Plant raw materials serve as a source of natural complexes of extractives, including biologically active substances (BAS). That is why each plant to one degree or another can exhibit a biocorrective effect that maintains balance in the body due to a positive effect on the functioning of vital systems. The use of concentrated bases is relevant, because their use is economical, because the preparation of drinks is simplified, time is saved, and the loss of raw materials is reduced.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; екстракти; концентрована основа; поліфенольні сполуки; extracts; concentrated base; polyphenolic compounds