Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаБереза-Кіндзерська, Людмила ВасилівнаТогачинська, Ольга Василівна2019-04-262019-04-262018Бажай-Жежерун, С. Пластівці підвищеної харчової цінності на основі біологічно активованого зерна / С. Бажай-Жежерун. Л. Береза-Кіндзерська, Л. Тогачинська // Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського. – 2018.- Т.29 (68). - №1.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29194Обґрунтовано застосування режиму гідротермічного оброблення зерна за низьких температур. За цих умов відбувається активізація ферментного комплексу, зниження густини зерна та підвищення його питомого об'єму; активізація синтезу вітамінів та вітаміноподібних речовин. Визначено вміст вітамінів у зерні пшениці, голозерного вівса та тритикале, досліджено їх основні показники харчової цінності. Розроблено рецептури зернових пластівців. The application of the regime of hydrothermal grain processing at low temperatures is substantiated. Under these conditions activation of the enzyme complex, reduction of grain density and increase of its specific volume occurs; activation of synthesis of vitamins and vitamin-like substances. The content of vitamins in wheat grain, bacon oatmeal and triticale is determined, their main indicators of nutritional value are investigated. Formulations of cereal flakes have been developed..uk-UKбіологічне активуваннязернопшеницятритикалеовесхарчова цінністьfood valuegrainbiologically activatedwheattriticaleoatsкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра екології та екоменеджментуПластівці підвищеної харчової цінності на основі біологічно активованого зернаArticle