Кутер-мішалка (патент на корисну модель №94934) - Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Пащенко, Богдан Сергійович (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014)
Кутер-мішалка складається з корпусу, діжі з місильними спіральними шнеками всередині, кутера, що під'єднаний до торця мішалки з ножами на приводному валу та торцевої кришки. Кришка мішалки та торцева кришка кутера приєднуються герметично та забезпечені системою вакуумування.

The cutter-stirrer consists of a body, a bowl with kneading spiral augers inside, a cutter connected to the end of the stirrer with knives on the drive shaft and an end cover. The stirrer lid and the end cap of the cutter are hermetically sealed and equipped with a vacuum system.
Keywords: кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кутер-мішалка; система вакуумування; покращенні якості проміжної сировини; cutter-stirrer; vacuum system; improved quality of intermediate raw materials