Використання бентонітів для адсорбційної рафінації олій та жирів - Іщенко, Віра Миколаївна; Колотуша, Тетяна Петрівна; Полумбрик, Олег Максимович; Любинська, Надія (My University, 2012)
Проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин. Показано, що у якості сорбентів для сорбційної рафінації олій слід використовувати бентоніти, активовані неорганічними кислотами. The composition and sorption properties of bentonite clays are analyzed. It has been shown that bentonites activated by inorganic acids should be used as sorbents for the sorption of oils.
Keywords: сорбційні властивості; рафінування олій; бентоніти; sorption properties; refining of oils; bentonite; кафедра харчової хімії