Використання лляних кормових екстрактів у кормах для тварин - Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Ганзенко, Валентина Василівна (My University, 2017)
В статті наведено результати досліджень хімічного, мінерального складу, мікробіологічних показників і терміну придатності лляних кормових екстрактів на основі води та сироватки. Дослідженнями доведено, що лляні кормові екстракти є цінними побічними продуктами виробництва лляних екстрактів харчового призначення і їх доцільно ви- користовувати при виробництві кормів для сільськогосподарських тварин та птиці. The article presents the results of studies of chemical, mineral composition, microbiological parameters and shelf life of flax feed extracts based on water and whey. Studies have shown that flaxseed feed extracts are valuable by-products of the production of flaxseed extracts for food and they should be used in the production of feed for farm animals and poultry.
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; льон; корм; білок; мінеральні речовини; комбікорм