Особливості процесу набухання штучно культивованих грибів - Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Білоцький, В. В. (My University, 2013)
Проведено експериментальні дослідження процесу набухання штучно культивованих грибів гливи звичайної, печериці двоспорової та шіїтаке при різних температурах розчинника. Вивчено вплив сушіння на кінетику процесу набухання грибів. Встановлено оптимальні параметри набухання. Experimental researches of the swelling process of artificially cultivated edible mushrooms such as Pleurotus Ostreatus, Agaricus bisporus and Shiitake at different temperatures of the solvent have been done. The influence of drying on swelling kinetics of mushrooms has been studied. The optimum parameters of swelling have been determined.
Keywords: глива звичайна; печериця двоспорова; шиїтаке; набухання; сушіння; Pleurotus Ostreatus; Agaricus bisporus; shiitake; swelling; drying; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів