Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаТерлецька, Віта АльбертівнаКовбаса, Володимир МиколайовичСергеєв, Анатолій ДмитровичБілоцький, В. В.2014-11-072014-11-072013Особливості процесу набухання штучно культивованих грибів / І. М. Зінченко, В. А. Терлецька, В. М. Ковбаса, А. Д. Сергєєв, В. В. Білоцький // Наукові праці Національного університету харчових технологій. — 2013. — № 53. — С. 28-34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18089Проведено експериментальні дослідження процесу набухання штучно культивованих грибів гливи звичайної, печериці двоспорової та шіїтаке при різних температурах розчинника. Вивчено вплив сушіння на кінетику процесу набухання грибів. Встановлено оптимальні параметри набухання. Experimental researches of the swelling process of artificially cultivated edible mushrooms such as Pleurotus Ostreatus, Agaricus bisporus and Shiitake at different temperatures of the solvent have been done. The influence of drying on swelling kinetics of mushrooms has been studied. The optimum parameters of swelling have been determined.uk-UKглива звичайнапечериця двоспоровашиїтакенабуханнясушінняPleurotus OstreatusAgaricus bisporusshiitakeswellingdryingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОсобливості процесу набухання штучно культивованих грибівArticle