Застосування антимікробної активності рослинної сировини у технології м’якого морозива - Згурський, Андрій Володимирович; Антонюк, Олена Володимирівна (My University, 2015)
Незважаючи на стрімкий розвиток харчових технологій і розширення асортименту продуктів із застосуванням комплексних харчових добавок, в інноваційних технологіях все більше переважають поняття «збагачення» та «натуральність». Вказана тенденція зумовлює збільшення попиту на продукти, збагачені рослинними добавками. Подібні натуральні інгредієнти містять біологічно-активні речовини природного походження, можуть проявляти технологічну функціональність і є визнаними мікронутрієнтами. Саме до таких рецептурних складників можна віднести рослинні екстракти та овочеву сировину.
Keywords: харчові добавки; функціональні продукти; попит; морозиво; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу