Формування неоекономіки в сфері інтелектуальної власності з позиції процесів інтенсифікації - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2017)
В статті розглядається проблема послідовного переходу економіки від одної до іншої стадії розвитку, що є також підтвердженням поетапного розвитку інноваційної сфери діяльності, як результат інтенсифікації сфери інтелектуальної власності. Обґрунтовується використання поняття «інтенсифікація» до сфери інтелектуальної власності, за ознаками як новий науковий погляд на процеси розширення та поглиблення інноваційної діяльності за рахунок динаміки зростання комерціалізації майнових прав інтелектуальної власності, найбільш повного використанні інтелектуального капіталу. По відношенню до інтенсифікації процесів в сфері інтелектуальної власності пропонується використати інструменти диверсифікації та технології форсайта, зокрема випереджальної, або так званої «інноваційної» модернізації, які найбільш придатні для здійснення технічної та технологічної модернізації економіки України з урахуванням результативної комерціалізації інтелек-туального капіталу. In the article the author considers the issue of a gradual transition of the economy from one development stage to another, which is a proof of the stage-by-stage development of the innovative activity sphere, as a result of the intensification of the intellectual property sphere. There is substantiated the use of the “intensification” concept in the intellectual property sphere, as a new scientific view on the processes of extension and deepening of innovation activity due to dynamics in rising of intellectual property rights commercialization, the fullest use of intellectual capital. In relation to the intensification of the processes in intellectual property sphere, it is proposed to use diversification tools and foresight technologies, including advancing or so-called “innovative” modernization, which are most suitable for technical and technological modernization of the Ukrainian economy, taking into account the effective commercialization of intellectual capital.
Keywords: нова економіка; інтенсифікація процесів в сфері інтелектуальної власності; інструменти диверсифікації; технології форсайта; new economy; intensification of the processes in intellectual property sphere; modernization diversification tools; foresight technologies