Удосконалення системи очищення повітря виробничих приміщень - Качалаба, Софія Борисівна; Костюк, Любов Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2016)
В роботі запропоновано метод розрахунку системи очищення повітря виробничих приміщень, як один із технологічних заходів боротьби із утворенням пилу. Впровадження даного методу дозволить зменшити концентрацію пилу до 0,3–0,4 мг/м3, що відповідає нормативним значенням ГДК та забезпечити відповідні санітарно-гігієнічні умови праці виробничого персоналу, за чистотою повітря. The paper presents both method for calculating air cleaning system production facilities, as one of the technological measures to combat the formation of dust. The implementation of this method will reduce the dust content to 0.3-0.4 mg / m3, which corresponds to the regulatory the maximum permissible concentration value and provide appropriate sanitary conditions of the production staff, the cleanliness of the air.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; умови праці; working conditions; робоче місце; workplace; повітря робочої зони; air of working area; пил; dust