Удосконалення організації зеленого туризму в Полтавській області - Розметова, Олена Григорівна; Парфило, Сніжана Сергіївна (My University, 2018)
Досліджено стан правового регулювання зеленого туризму, виявлено недоліки в законодавчій базі щодо розвитку зеленого туризму. Визначено особливості організації зеленого туризму в різних країнах світу та запропоновано перспективні напрями розвитку зеленого туризму в Україні з урахуванням світового досвіду. Надана порівняльна характеристика базових складових зеленого туризму. Проаналізовано туристичний потенціал та показники туристичної активності в Полтавській області. Виявлено ключові проблеми, що гальмують розвиток зеленого туризму в області, запропоновані шляхи усунення виявлених перешкод
Keywords: зелений туризм; нормативно-правова база регулювання; розвиток туристичного потенціалу; Полтавська область; green tourism; regulation regulatory framework; especially organization of green tourism; development of tourist potential; кафедра туристичного та готельного бізнесу; Poltava region