Осмофільний, кислотостійкий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5099 для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 129706) - Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Кириленко, Роман Григорович (My University, 2018)
Технічний результат, який очікується від застосування осмофільного, кислотостійкого штаму спиртових дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО-16 - зброджування сусла концентрацією сухих речовин 34 % при рН 6,0-3,0 і одержання зрілих бражок із концентрацією етанолу до 17 % об. The technical result expected from the use of an osmophilic, acid-resistant strain of alcoholic yeast Saccharomyces cerevisiae DO-16 - fermentation of the wort with a solids concentration of 34% at pH 6.0-3.0 and obtaining a mature broth with an ethanol concentration of up to 17% vol.
Keywords: осмофільні спиртові дріжджі; кислотостійкі; термотолерантні; зброджування; висококонцентроване сусло; крохмалевмісна сировина; мікробіологічний синтез; спиртова бражка; osmophilic alcohol yeast; acid resistant; thermotolerant; fermentation; high concentrated wort; starchy raw materials; microbiological synthesis; alcohol mash; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства