Українець, Анатолій ІвановичШиян, Петро ЛеонідовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаКуц, Анатолій МихайловичКовальчук, Світлана СтепанівнаКириленко, Роман Григорович2020-04-282020-04-282018Патент на корисну модель № 129706, МПК (2018.01) С12N 15/00 Осмофільний, кислотостійкий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5099 для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини / А.І. Українець, П.Л. Шиян, Т.О. Мудрак, А.М. Куц, С.С. Ковальчук, Р.Г. Кириленко; заявник – Національний університет харчових технологій. -№ u201900234 заяв. 27.04.2018; опубл. 12.11.2018, Бюл. № 21https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31049Технічний результат, який очікується від застосування осмофільного, кислотостійкого штаму спиртових дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО-16 - зброджування сусла концентрацією сухих речовин 34 % при рН 6,0-3,0 і одержання зрілих бражок із концентрацією етанолу до 17 % об. The technical result expected from the use of an osmophilic, acid-resistant strain of alcoholic yeast Saccharomyces cerevisiae DO-16 - fermentation of the wort with a solids concentration of 34% at pH 6.0-3.0 and obtaining a mature broth with an ethanol concentration of up to 17% vol.осмофільні спиртові дріжджікислотостійкітермотолерантнізброджуваннявисококонцентроване суслокрохмалевмісна сировинамікробіологічний синтезспиртова бражкаosmophilic alcohol yeastacid resistantthermotolerantfermentationhigh concentrated wortstarchy raw materialsmicrobiological synthesisalcohol mashкафедра готельно-ресторанної справикафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваОсмофільний, кислотостійкий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5099 для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 129706)Technical Report