Інтенсифікація процесу зброджування сусла магнітними полями - Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Стасюк, В. В. (My University, 2011)
Проведена оброблення дослідних зразків пивного сусла з дріжджами впродовж 10 хвилин магнітним полем перед початком та під час бродіння. Оптимальний час обробки магнітним полем 20кА/м впродовж 10 хв.

Treatment of pre-production models of beer is conducted with yeasts during 10 minutes by the magnetic field before the beginning and during fermentation. Optimum process of treatment by the magnetic field 20 kA/т daring 10 min.
Keywords: пивне сусло; магнітне поле; дріжджі; сухі речовини; ферменти; beer; magnetic field; yeasts; dry matters; enzymes; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства